Konuşmamız Gerek Derneği, 2016 yılından bu yana İlayda Eskitaşçıoğlu ve Bahar Aldanmaz Fidan önderliğinde, ekip üyeleri, gönüllüler, bağışçılar ve sponsorlar desteğiyle Türkiye’de regl yoksulluğu ve tabusu ile mücadele ediyor.

MİSYONUMUZ

Regl yoksulluğunun regl ürünlerine erişim sıkıntısından çok daha fazlası olduğunun farkındayız. Bu bilinçle üç ana hedefimiz için çalışmaya devam ediyoruz.

 

1. Türkiye’de menstrüel ürünlerin erişilebilirliğini, kalitesini ve sürdürülebilirliğini artırmak

2. Türkiye’de regl yoksulluğu ve deneyimleri ile ilgili veri toplama ve içerik oluşturmanın yaygınlaştırılması

3. Milli Eğitim Müfredatına kapsamlı cinsellik ve regl olma eğitiminin dahil edilmesi

EKİBİMİZ

İlayda Eskitaşçıoğlu

Kurucu Ortak

İnsan hakları hukukçusu olan İlayda Eskitaşcioğlu, Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesinde uluslararası insan hakları hukuku alanında doktora yapmaktadır. Kendisi UNESCO Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Sürdürülebilir Kalkınma Kürsüsü bursiyeri ve Toplumsal Cinsiyet Araştırmaları Merkezi’nde (KOÇ-KAM) araştırmacıdır. Aynı zamanda Ankara Barosu’na kayıtlı bir avukattır. BM Kadın Birimi liderliğindeki Nesiller Boyu Eşitlik Küresel Gençlik Görev Gücü’nün Türkiye’den tek üyesi olan İlayda, Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Genç Lider programına seçilen 17 genç liderden biridir. Konuşmamız Gerek Derneği kurucu ortağıdır.

Bahar Aldanmaz

Kurucu Ortak

Bahar Aldanmaz Fidan, Boston Üniversitesi’nde Fulbright bursiyeri olarak Sosyoloji alanında doktora yapmaktadır. Yüksek lisans derecesini Chicago Üniversitesi Sosyoloji bölümünde, lisans derecesini ise Koç Üniversitesi sosyoloji ve psikoloji alanlarında tamamlamıştır, Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı’nın araştırmasında lisans asistanlığı yaptığından beri toplumsal cinsiyet eşitsizliği ile ilgilenen Bahar, doktora araştırmalarına da toplumsal cinsiyet, üreme hakları, cinsellikler, eşitsizlikler ve menstrüasyon çalışmaları alanlarında devam etmektedir. Konuşmamız Gerek Derneği kurucu ortağıdır.

 

Burcu Köleli

Kreatif Direktör / Tasarım Yöneticisi

Burcu Köleli Washington, ABD’de yaşayan multidisipliner bir kreatif, sanatçı, freelance illüstratör, kesişimsel çevreci ve feministtir. İllüstrasyon işlerinde dijital ve geleneksel medyumları kombinlemekte, günlük yaşam, aktivizm, ilişkiler ve doğadan ilham almaktadır. Kadınları ve doğayı onurlandıran kapsayıcı sanat eserleri üretmektedir. Konuşmamız Gerek’i kreatif direktör olarak desteklemektedir.

Elif Köse Konuşmamız Gerek Derneği

Elif Köse

Elif Köse, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı bölümü mezunudur.
Reklam ve dergi sektöründe içerik üreticiliği üzerine farklı projelerde yer almıştır. Yerel ve global markaların proje yönetimini ve prodüksiyon süreçlerini üstlenmiştir.

Moda sektöründe içerik üreticiliğini üstlenmenin yanı sıra aynı zamanda markaların sanat yönetmenliğini de yapmaktadır. Konuşmamız Gerek Derneği’nde İletişim Stratejistidir. Kadın hakları, toplumsal cinsiyet eşitliği, kadın sağlığı ve menstrüasyon çalışmaları üzerine içerik üreticiliği yapmaktan son derece keyif almaktadır.

Tüm dünyada tabu olarak görülen konularda farkındalık sağlamayı kendine amaç edinmiştir. Kendine ait zamanlarda kedisi Mızmız’la oynamayı ve illüstrasyon yapmayı sever. İstanbul’da yaşamaktadır.

Merve Köse Konuşmamız Gerek Derneği

Merve Köse Özbademci

Merve Köse Özbademci, Galatasaray Üniversitesi ve Sorbonne Üniversitesi ekonomi bölümünden mezundur.

2016 yılından beri General Electric, Insider, Mondelez International gibi uluslararası kurumlarda finans departmanları altında çeşitli görevler almıştır. 2020 yılından bu yana Diageo Türkiye’de Ticari Finans Müdürü olarak çalışmaktadır.

Konuşmamız Gerek Derneği’nde Sürdürülebilir Finans Danışmanı olarak çalışan Merve, profesyonel anlamda kendini geliştirdiği kaslarını Türkiye’de çok aktif çalışan bir STK’da kullanıyor olmaktan büyük mutluluk duymaktadır. Her geçen gün daha az sayıda bireyin regl yoksulluğu ve tabusu ile savaşması için Konuşmamız Gerek Derneği ile birlikte daha çok kişiye ve coğrafyaya erişebilme mücadelesi veriyor. Bu mücadeleyi ise derneğin etki alanını genişletebilmek adına daha sürdürülebilir, daha uzun vadeli planları destekleyecek bir finansal modeli oluşturmaya çalışarak destekliyor.

Zeynep Kayacan Konuşmamız Gerek Derneği

N. Zeynep Kayacan

Zeynep Kayacan, Penn State Üniversitesi psikoloji bölümü mezunudur. 2012’den bu yana çocuğun iyilik hali üzerine hak temelli çalışmalarda bulunmaktadır. 2016’dan bu yana da cinsel sağlık ve üreme sağlığı hakları özelinde çalışmaktadır.

Sosyal Politikalar, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği’nde psikososyal destek alanında çalışmalar gerçekleştirdi ve danışma hattı koordinatörlüğünü üstlendi. Türkiye Aile Sağlığı ve Planlanması Vakfı’nda cinsel
sağlık eğitimi program koordinatörü olarak çalıştı ve halen vakıf bünyesinde çocuklara, ebeveynlere ve öğretmenlere cinsel sağlık eğitimi vermekte, koruyucu ve önleyici çalışmalar yapmaktadır.

Konuşmamız Gerek Derneği’nde dernek koordinatörüdür. Cinsel haklar ve üreme hakları, toplumsal cinsiyet, ergen gelişimi, kadın+ sağlığı ve menstrüasyon çalışmaları üzerine güvenli alanlar oluşturup paylaşım çemberlerinde kolaylaştırıcılık yapmakta ve eğitim içerikleri oluşturmaktadır. Alandaki uygulamalarda süpervizyon desteği vermektedir.

BİZE NASIL DESTEK OLABİLİRSİN?

Bağış

Konuşmamız Gerek Derneği’ne para veya menstrüel ürün bağışında bulunarak çalışmalarımıza destek olabilirsiniz.

Gönüllülük

Konuşmamız Gerek’in mücadelesine zamanınızı, emeğinizi ve bilginizi ayırarak destek olabilirsiniz.

Sponsorluk ve İş Birliği

Sponsorluk, proje ve saha iş birliklerine kapımız her zaman açık. Bireysel ve kurumsal sponsorluk ve iş birliği önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.